Väljer du elavtal med fast pris behöver du inte fundera över elmarknadens toppar och dalar och slipper prishöjning om elpriserna går upp. Fast elpris innebär att du har ett bundet elpris under hela avtalets längd, det passar därför bra för dig som vill ha bättre koll på vad elen kommer att kosta dig.

Fördelar med Fast elpris

  • Du vet vad elen kommer kosta under en längre tid
  • Extra trygghet om du lägger till en bytesrätt - enkelt att byta avtal om priset sjunker
  • Bindningstider på upp till 3 år

Viktigt att veta: ditt fakturabelopp varierar från månad till månad även om du har ett fast pris. Det beror på att hushållets elförbrukning varierar över året vilket resulterar i olika belopp på elräkningarna. Tryggheten ligger i att elpriset, det vill säga det du betalar för varje använd kilowattimme (öre/kWh) är fast. 

En bytesrätt - kan sänka ditt elpris

Bytesrätt är ett förmånligt tillval för våra avtal med fast elpris. Bytesrätten gör att du kan sänka ditt elpris om elpriserna går ner under din avtalsperiod. Du betalar en engångsavgift för bytesrätten när du tecknar avtalet och därefter kan du ändra avtalet om elpriserna skulle sjunka. Du kan då välja mellan att ha samma avtalslängd som tidigare eller längre. Logga in på Mina sidor när du vill använda bytesrätten. Kostnaden för bytesrätten beror på förbrukning och bindningstid. Vad det kostar för just dig ser du när du tecknar elavtal.

När du tecknar elavtal med oss kan du välja om du vill ha ett rörligt avtal eller fast avtal.

Teckna elavtal

Kontakta kundservice

Ring oss om du har frågor kring våra produkter och tjänster.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vardagar 8-18

Vanliga frågor och svar