Dags att teckna om elavtalet?

Om du har ett avtal med fast pris som är på väg att löpa ut kan du enkelt teckna om det på Mina sidor och följa instruktionerna där.

När du förnyar ditt avtal kan du antingen välja samma avtal som du tidigare haft men med dagens priser, eller teckna ett nytt avtal som passar dina behov bättre. Gör du inget val förnyas avtalet automatisk till vårt populära fastprisavtal i ett år. Det är ett tryggt alternativ eftersom du vet vad du kommer att betala för elen under ett helt år.

Möjligheten att teckna om avtal via Mina sidor har endast kunder med fasta avtal som snart går ut samt kunder med Anvisat avtal.

Hos oss får du mer än ett bra elavtal

  • Kostnadsfri energirådgivning
  • Förmånliga kunderbjudanden
  • El från Sveriges största producent av fossilfri energi

Jag vill förnya mitt elavtal

Fast eller rörligt elpris?

Med ett fast elpris har du gjort ett tryggt och långsiktigt val, där du vet vilket elpris du har under en längre tid. Med ett rörligt elpris kan du som är intresserad och aktiv följa elmarknadens svängningar. Du kan när som helst byta till ett fast elpris.

Trygg under lång tid med fast pris och en bytesrätt

Vill du känna dig trygg och ha kontroll på dina elkostnader under en längre period rekommenderar vi att du väljer ett längre fastprisavtal. Om du väljer till en bytesrätt har du möjlighet att teckna om elavtalet och sänka ditt elpris om elpriserna skulle gå ner under din avtalsperiod.

Möjlighet till lägre elpris med rörligt elpris

Ett elavtal med rörligt elpris kan vara bra för dig som aktivt följer elmarknadens utveckling. Det innebär alltid en risk att välja ett rörligt elpris, då priset kan ändras både fort och kraftigt. Därför rekommenderar vi att du håller koll på elprisets utveckling. På vår sida om elmarknaden kan du se vad som händer på elmarknaden, och om det påverkar vilket avtal du bör välja.

Välj din energikälla

Du kan välja om din el ska komma från enbart solkraft, vindkraft, vattenkraft eller kärnkraft. Gör du inget val får du vår energimix. Läs mer om varifrån din el kommer på vår sida om energikällor.

När du förnyar ditt elavtal kan du även välja energikälla. Har du redan valt energikälla till ditt nuvarande elavtal - glöm inte att välja på nytt eftersom vald energikälla inte automatiskt följer med till ditt nya elavtal. Läs mer på Mina sidor

Vanliga frågor och svar

Kontakta kundservice

Vi berättar gärna mer om våra elavtal och hjälper dig att hitta rätt.

Ring oss vardagar 8-18 om du har frågor kring våra produkter och tjänster.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00