Vi värmer Gustavsberg

Få fjärrvärme i Gustavsberg från Vattenfall.

Nästan alla fastigheter inom eller i närheten av markerat område har redan fjärrvärme. Vill du veta om du också kan få fjärrvärme? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss.

Karta över fjärrvärme i Gustavsberg


Vattenfall tar över värmeleverans från Värmdö Bostäder

Sebastian Oebius på Vattenfall Värme och Karl Månsson, teknisk chef på Värmdö Bostäder signerar avtalet som gör att Vattenfall tar över värmeleveransen i Munkmora, Gustavsberg. Foto: Lars-Åke Linander
Sebastian Oebius på Vattenfall Värme och Karl Månsson, teknisk chef på Värmdö Bostäder skakar hand efter beslutet som innebär att Vattenfall tar över värmeleveransen i Munkmora, Gustavsberg. Foto: Lars-Åke Linander


Vattenfall Värme har signerat ett avtal med Värmdö Bostäder gällande värmeleverans till cirka 2400 bostäder samt skola och förskola i Munkmoraområdet och Lugnet i Gustavsberg. Värmdö Bostäder har under många år försörjt detta bestånd med en egen produktionsanläggning och ett eget distributionsnät men har över tid kommit fram till att energiförsörjning inte är en kärnverksamhet för dem. Vattenfall har tagit över distributionsnätet och började leverera värme sista juni 2017.

– Vi har haft diskussioner med Värmdö Bostäder under flera år, men nu var tiden rätt för båda parter. Vi tar över värmeleveransen som vi är bra på. Det betyder också en förbättrad leveranssäkerhet och kvalitet, säger Sebastian Oebius.

– För oss som lokalt företag i Gustavsberg är det viktigt att följa med i utvecklingen och också ta stor hänsyn till en hållbar närmiljö för våra hyresgäster. Vi går från en mix med el, gas och olja till en fossilfri produktion av värme med hjälp av Vattenfall. Ett viktigt steg för oss, säger Karl Månsson, teknisk chef på Värmdö Bostäder.

Efter genomförandet får de boende 100 procent förnybar uppvärmning.


Galleri Panncentralen

Panncentralen var tidigare en del av Gustavsbergs Fabriker och försåg produktionen med värme. Efter att ha tjänat fabriken i ett antal år såldes panncentralen till Vattenfall som byggde ut den för att förse samhället med värme och varmvatten. När Vattenfall flyttade in överläts panncentralens lokaler till ett konstnärskollektiv som förvandlat lokalen till en konsthall, med en helt intakt panncentral som interiör. 

Galleriet i panncentralen

Kontakta oss

Kontakta kundservice om du har några frågor rörande fjärrvärme.
Telefon: 020-36 00 36
Vardagar kl 8–18

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.

Visste du att...

Vi nu erbjuder fast anslutningsavgift till nya kunder. Läs mer på vår prissida.