Vi värmer Motala

Få fjärrvärme i Motala från Vattenfall.

Nästan alla fastigheter inom eller i närheten av markerat område har redan fjärrvärme. Vill du veta om du också kan få fjärrvärme? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss.

Karta över fjärrvärme i Motala


Fjärrvärme med liten miljöpåverkan

I Motala arbetar vi ständigt med förbättringar, dels för att minska vår miljöpåverkan och dels för att öka säkerheten. Sedan värmeverket invigdes 2006 har våra koldioxidutsläpp minskat med över 90 procent, mycket tack vare att vi gått över till att använda förnybara bränslen i stället för olja.


Byte från el till fjärrvärme med Vattenfall

Bostadsstiftelsen Platen äger och förvaltar 5500 lägenheter i Motala. I ett centralt område med 830 lägenheter byggda på sjuttiotalet har Platen de senaste åren gjort ett omfattande projekt för smartare och bättre uppvärmning av lägenheterna. För Platen var det viktigt att ha en stabil och pålitlig energileverantör. – Vi valde Vattenfall som vi har ett mångårigt samarbete med och de har varit lyhörda för våra önskemål, säger Platens vd Lars Åke Landén, om varför valet föll på fjärrvärme från Vattenfall. 

En av de stora förbättringarna är att varje lägenhet nu har en egen mätare. Det gör att de boende kan se sin egen förbrukning och förvaltaren kan samtidigt enkelt kontrollera att hela fastigheten får värme efter rätt behov.

Kontakta oss

Kontakta kundservice om du har några frågor rörande fjärrvärme.
Telefon: 020-36 00 36
Vardagar kl 8–18

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.

Visste du att...

Vi nu erbjuder fast anslutningsavgift till nya kunder. Läs mer på vår prissida.