För aktiva elkunder

Det rörliga elpriset följer prissvängningarna på den nordiska elbörsen Nord Pool, som kan svänga både kraftigt och snabbt under året och innebär såväl risker som möjligheter. Jämför med banklån och räntor.

Fördelar med rörligt elpris

  • Följer elmarknadens svängningar
  • Kostnadsfritt att när som helst byta till Fast elpris
  • Marknadsinformation till din e-postadress

Vill du ha information om priser eller få hjälp att välja elavtal? Välkommen att ringa oss på telefon 020-82 10 00. Ha gärna senaste elfakturan till hands.


Se till att vi har en korrekt e-postadress till ditt företag. Under avtalstiden skickar vi då löpande information från vår analysavdelning, så att du själv kan ta beslut om eller när du ska säkra ditt elpris. Du kan när som helst välja att byta till något av våra fastprisavtal.

Historik över rörligt elpris

Vad består Rörligt elpris av?

  • Vårt rörliga elpris är olika beroende på om din elmätare läses av en gång i månaden eller varje timme
  • Månadsavläsning (schablonmätning) gäller anläggningar med mätarsäkring 16-63 A om du inte aktivt väljer ett Timbaserat Rörligt elpris

  • {{avgSpotPriceItem.average}}

No data foundIngen data att visa

Marknadsinformation via e-post – prenumerera här

Vi håller koll på elpriserna åt dig. Se till att vi har rätt e-postadress till ditt företag, så kan du få marknadsinformation skickad till dig via e-post 10–12 gånger per år.
Få marknadsinformation via e-post

Timmätning

Rörligt elpris för timmätta anläggningar är det timvisa spotpriset med tillägg för avgifter till Nord Pool Spot och Svenska Kraftnät. På Nord Pool Spot sätts det spotpriset utifrån tillgång och efterfrågan, varje timme, årets alla dagar.
Läs mer om timmätning

Månadsavläsning

Vårt rörliga elpris till anläggningar med månadsavläsning är kopplat till spotpriset på den nordiska elbörsen Nord Pool Spot. Du betalar vårt inköpspris, fast elcertifikatsavgift, vårt påslag, moms samt en årsavgift. Alla avgifter, utom årsavgiften, är i öre/kWh. För närvarande är vårt påslag 6 öre/kWh. Årsavgiften är 432 kronor per anläggning. Alla priser är exklusive moms.

Vårt inköpspris bildas av det timvisa spotpriset sammanvägt med våra kunders förbrukning timme för timme, samt avgifter till Nord Pool Spot och Svenska kraftnät. Månadens rörliga elpris sätts först efter att månaden har avslutats, eftersom det är först då spotpriset är känt för samtliga timmar och dagar i månaden. Du kan läsa mer om inköpspris i avtalsvillkoren.

Kontakta oss

Ring oss vardagar 8-16:30 om du har frågor kring våra elavtal.

Telefon: 020-82 10 00

Vanliga frågor och svar