Delbetala dina solceller

Nu kan du som funderar på att investera i solceller, men inte vill binda ditt kapital, dela upp din betalning med en förmånlig grön finansieringslösning.

Att gå över till solenergi är något som både du och miljön tjänar på. Ju snabbare du kommer igång med din solcellsproduktion, desto snabbare kan du börja tjäna pengar på dina solceller. Så varför vänta? För att det ska gå smidigt att komma igång kan vi erbjuda dig en förmånlig och grön finansieringslösning. Lösningen är framtagen för att främja klimatsmarta investeringar som till exempel köp av solceller till ditt hus. Lånet du får kommer från Handelsbankens godkända gröna tillgångar som stödjer övergången till minskade koldioxidutsläpp och en hållbar utveckling. Läs mer

Du kan låna från 25 000 kr till 350 000 kr utan säkerhet och delamortera eller betala av hela lånet när du vill.  

Fördelar med vår finansieringslösning för solceller

  • Ingen kontantinsats
  • Snabbt lånebesked från våra solexperter 
  • Låg ränta 2,9% utan säkerhet
  • Upp till 12 års kredit - du väljer själv
  • Grön finansiering

Uppläggningsavgift: 495 kronor. En administrativ avgift på 45 kronor/månad tillkommer. Effektiv ränta vid 100 000 kronor och 12 års löptid är 3,84 %. Räntan är rörlig och för närvarande 2,90 % och kreditgivare är Ecster - ett företag inom Handelsbankskoncernen.

Exempel på månadskostnad

I tabellen ser du exempel på vad solceller och installation skulle kunna kosta dig per månad med vår finansiering (vid annuitet).

Återbetala som det passar dig

Med annuitet som betalningsmodell är månadskostnaden den samma varje månad. Vid kreditens början är en större del ränta och en mindre del amortering. Men allt eftersom lånet amorteras ned minskar räntedelen och amorteringsdelen blir större.

Med rak amortering som betalningsmodell minskar beloppet att betala månad för månad. Amorteringen är lika stor vid varje betalningstillfälle, men eftersom ränta beräknas på den del av lånet som finns kvar att betala, minskar räntekostnaden och därmed månadskostnaden för varje amortering.

Läs mer


 Ansök om lånelöfte

 

Följande punkter måste uppfyllas för att få ansöka om delbetalning:

  • Fyllt 18 år
  • Stadigvarande inkomst av tjänst under minst 6 månader
  • Årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar

Med hjälp av Solcellsguiden kan du räkna ut vad priset för solpaneler skulle bli på ditt hus. Där kan du också göra en offertförfrågan.

Till Solcellsguiden

Vanliga frågor och svar