Olika typer av solceller

De solcellstyper som finns på den svenska marknaden är monokristallina solceller, polykristallina solceller och tunnfilmssolceller. De två första är vanligast.

Solcellstyperna skiljer sig åt till utseende, hårdhet, verkningsgrad och pris. Du bör välja paneler utifrån vilka faktorer som är viktigast för dig och vilka förutsättningar det finns på byggnaden och taket där solcellerna ska placeras. Vi hjälper dig att hitta den lösning som passar ditt tak bäst.

Monokristallina solceller med hög verkningsgrad

Vi har valt att sälja och marknadsföra monokristallina solceller för att det ger dig mest solceller för pengarna. Verkningsgraden för modulerna ligger på runt 15–22 procent, vilket är något högre än för polykristallina solceller.

Premium Design Trina fullblack 480x385.jpg

Snygg design i svart

En monoktistallin panel har mycket hög kvalitet med ett helsvart utseende som smälter samman fint med taket. De flesta panelerna tillverkas i en snygg svart design med svart eller silverfärgad ram.

Material

Monokristallina solcellsmoduler baseras på kisel. Solcellerna som används i dessa moduler är inte helt rektangulära utan har rundade kanter.

Med hjälp av Solcellsguiden kan du räkna ut vad priset för solpaneler skulle bli på ditt hus. Där kan du också göra en offertförfrågan.

Till Solcellsguiden