Sungrow är en av världens största leverantörer av växelriktare. De tillverkar den vanligaste typen, s k strängväxelriktare, som gör att en hel rad av sammankopplade paneler optimeras och producerar el till ditt hem.


Med Sungrow får du en kostnadseffektiv lösning som passar bra för dig som bor i ett hus som har mindre komplicerat tak och inte har alltför mycket skuggning. Alternativet är växelriktaren Solar Edge om ditt hustak skuggas av träd som står nära huset eller har ett mer komplicerat tak med till exempel vinklar.

Fördelar med Sungrow 

  • Hög effektivitet - minimala förluster vid omvandlingen från likström till växelström

  • Hög kvalité - innehåller utvalda kvalitetskomponter från bland annat USA, Japan och Tyskland

  • Kostnadseffektivt system - strängväxelriktare 

  • Wifi anslutning - så du kan se hur anläggningen presterar

  • Bra garantier - du får 10 års garanti på din växelriktare. 

Växelriktare Sungrow 310x400.jpg

Övervakning i realtid

Övervakning av anläggningen sker i realtid vilket ger dig full koll på hur anläggningen presterar via din telefon, surfplatta eller dator. Det möjliggör också felsökning och support på distans. Du kan enkelt upptäcka om din anläggning presterar som den ska och även få veta när det sker någon förändring. Om du vill kunna se din  konsumtion samt försäljning av din solel så är det möjligt, som ett tillval.

Tillval - Smartmeter

Vill du även ha kontroll på hur stor del av din produktion som du själv använder kan du köpa till en så kallad Smart Meter. Den gör det möjligt att följa såväl totalt producerad el som andelen egenkonsumerad respektive såld el direkt via din telefon, surfplatta eller dator.
Väljer du att sälja din överskottsel till Vattenfall kan du även följa hur mycket av elen som säljs på Mina sidor, på din faktura eller genom att kontakta Kundservice. Har du valt att sälja tillbaka elen till någon annan elleverantör, kontakta dem för mer information.

Läs mer i produktblad och användarmanualer

Produktblad Sungrow

Användarmanualer

Mindre växelriktare SG5-12K-USV
Mellan växelriktare SG15
Större växelriktare 33_40_50CX-USV

 

 

 

Ladda ner appen för Sungrow

Ett enkelt och intuitivt sätt att kontrollera ditt Sungrow-system